Itt az új Safari egy csomó kiegészítővel

Mától letölthető a Safari 5.0.1, és ezúttal nem csak a szokásos faster than evert kapjuk, hanem a régóta emlegetett Safari Extensions Galleryt, ami tulajdonképpen egy weboldal, ahol kiegészítőket telepíthetünk a böngészőhöz.

Az új Flash nem támogatja a hardveres gyorsítást Macen

Hat hónap bétatesztelés után letölthető a Flash Player 10.1 végleges verziója, a legfontosabb változás azonban továbbra is a Windows PC-s kollégákat érinti.

iPhoto felgyorsítása

Bár bevallom, az iPhoto-t soha nem használtam még a gépen – talán 1-2x megnyitottam megnézni de kb ennyi -, azért mindig jól jöhet pár tanács, mely segít a programot felgyorsítani.

iPhone 4 bemutató – újdonságok

a macportal.hu portálon van egy jó cikksorozat az iPhone 4 újdonságairól, érdemes elolvasni:

Helyesírás-ellenőrző szótár telepítése Mac OS X-re

A következő bejegyzés eredetileg a Plastik.hu weblapon jelent meg. A magyar helyesírás ellenőrzés OS X alatt témában volt egy korábbi bejegyzésem itt: Magyar helyesírás OS X alatt, de Józsi ennél sokkal jobban írta meg a bejegyzést, úgyhogy mindenképp ajánlom.

Lassan elkészül az OS X 10.6.4

A fejlesztők az operációs rendszer legújabb verziójának harmadik buildjét kapták a közelmúltban kézhez. Néhány bennfentes szerint a frissítés a véglegesítéshez közeledik, így az várhatóan valamikor júniusban meg is jelenhet a software update-ben.

Time Machine rulz

Pár hónappal ezelőtt találtam egy remek ábrát arról, hogy miként módosítják növények DNS-ét génágyúk segítségével. Elmentettem az asztalomra, mert arra gondoltam, hogy jól jöhet még a későbbiekben, aztán ahogy teltek-múltak a hónapok, egyre jobban zavart a jpeg, mert szeretem, ha semmi sincs az asztalomon. Valamikor április elején kitöröltem, aztán a hónap végén jött egy megbízás […]

Windows 7 telepítése Macre Boot Camppel

A Windows 7 és a Snow Leopard is többet tud, mint az elődje. A Boot Camp segítségével bármelyik Windows rendszer futtatható mac gépen. A Boot Camp teljesen különbözik a korábban ismertetett virtualizációs programoktól. A Parallels, Fusion és a VirtualBox segítségével is futtatható Windows, csak az a Mac OS X-en belül történik. A Boot Camp segítségével […]

Képernyő megosztása 1 kattintással

A gyakran használt távoli gépek eléréséhez angelday lapján találtam egy igen hasznos leírást, amivel kicsit kényelmesebbé lehet tenni a másik gép elérését. Használtam már több fajta programot is képernyő megosztáshoz még korábban, de ennél kényelmesebbet nemigen találni.

Hálózati mappák gyors elérése Snow Leopard alatt

A következő bejegyzés eredetileg a Plastik.hu weblapon jelent meg. Röviden fogalmazok: bugos. Ha Finderben kitallózunk egy hálózati mappát, abból csinálunk a desktopra egy rövid-hivatkozást, 5 esetből 3-szor a Finder lefagyását eredményezi. Két megoldás marad: az első, hogy szépen kitallózzuk továbbra is a hálózati meghajtót (nekem ez sajnos pontosan három kattintással több, mint egyébként), a másik, […]