Prevent App Nap

Az App Nap funkció arra szolgál, hogy a háttérben futó alkalmazásoktól elvonja az erőforrásokat és ezáltal energiát takarítson meg. Notebook-on hasznos lehet, de asztali gépen célszerű az erőforrásigényes programok esetében ezt a funkiót kikapcsolni.

TextExpander féláron

Különösebben nem szokásom, hogy 1-1 MacUpdate Promo eseményre felhívjam a figyelmet, ám most mégis kivételt tennék: A TextExpander-t lehet megvenni féláron, 17.95 dollárért (kb 3500 Ft) ami piszokjó ajánlat.

TextExpander, Typinator, Spell Catcher X – avagy hogyan és mivel növeld a produktivitásod

Amikor anno az év elején Windows-ról OS X mac-re cseréltem a számítógépet, az első programok között kezdtem el olyan megoldás után kutatni, amit Windows alatt a Texter illetve az AutoHotKey progamok jelentettek.

Az új Flash nem támogatja a hardveres gyorsítást Macen

Hat hónap bétatesztelés után letölthető a Flash Player 10.1 végleges verziója, a legfontosabb változás azonban továbbra is a Windows PC-s kollégákat érinti.

iPhoto felgyorsítása

Bár bevallom, az iPhoto-t soha nem használtam még a gépen – talán 1-2x megnyitottam megnézni de kb ennyi -, azért mindig jól jöhet pár tanács, mely segít a programot felgyorsítani.

TextExpander – automatikus szövegkiegészítés

OS X alatt az első dolgaim között volt, hogy a win alatt már megszokott szövegkiegészítő programot valamivel helyettesíteni tudjam (ott texter-t és autohotkey-t használtam), mivel rengeteg időt lehet megspórolni a használatukkal. szerencsére mac alatt is van ehhez szoftver – még ha fizetős is -, a TextExpander.