TextExpander, Typinator, Spell Catcher X – avagy hogyan és mivel növeld a produktivitásod

Anno amikor Win-ről mac-ra váltottam, az elsők között kezdtem el olyan megoldást keresni Mac alá is, amit Win alatt a Texter vagy az AutoHotKey jelentett – tehát hogyan is lehet automatikusan szövegrészleteket cserélni (most akár a produktivitás, akár pl. a helyesírás miatt)

Ezt akkor a TextExpander programban találtam meg és azt kell mondjam, hogy azóta is nagy megelégedettséggel használom, hihetetlenül sok gépeléstől mentett már meg azóta az az egyszerű funkció, hogy rövid snippet jellegű szövegrészletekre akár nagyobb, komplexebb szövegblokkokat és képes beszúrni a program.

Ez használható akár a hétköznapi levelezéstől kezdve (amikor több aláírásod is van váltogatod őket) egészen odáig, hogy pl. sitebuild vagy programozás közben nagyobb szövegblokkokat illesztesz be 1-2-pár karakter leírásával és egy TAB ütésével.

No de visszatérve kicsit a TextExpander-hez …

Részben a kíváncsiság, részben meg “hátha van jobb is” alapon is mindig figyelem, hogy ilyen témában milyen más programok(ról szóló hírek) jelennek meg.

A neten elég vegyesek a felhasználói vélemények, pl. van aki a TextExpanderre esküszik mert hogy pl. scripteket is tud futtatni (pl. tinyURL-eket lehet generálni vele), mások meg panaszkodtak a sebességére, mivel hogy lassú (szerintem nem, soha nem volt ilyen problémám de itt hozzá tartozik az igazsághoz, hogy 8GB memóriával durva is lenne). A Typinator-ral kapcsolatban viszont sokat hallani hogy milyen gyors (biztos, nem próbáltam még)

A typinator előnyeként lehet esetleg még felhozni, hogy az alábbiakból lehet importnálni a snippeteket: Textpander, TextExpander, TypeIt4Me.

Tehát aki most akar választani, az alábbi 4 “nagyobb” közül mazsolázhat plusz a cikk végén még további programokat is ajánlok, amelyek e témában érdekesek lehetnek.

TextExpander ($34.95)

Korábban már írtam róla és itt olvashatod el: TextExpander – automatikus szövegkiegészítés | Mac OS X tippek és trükkök

textexpander.jpg

Honlap: http://smilesoftware.com/TextExpander/

Typinator (€19.99)

typinator-for-mac.jpg

Honlap: http://www.ergonis.com/products/typinator/

TypeIt4Me

typeit4me.jpg

Honlap: http://www.ettoresoftware.com/products/typeit4me/

Spell Catcher X ($39.95)

spell-catcher.png

Honlap: http://www.rainmakerinc.com/

Népszerűség

Az egyes programok népszerűségét egyébként az iusethis.com-on is meg lehet nézni, ami tapasztalataim szerint általában elég jó viszonyítási alapot jelent (persze azonos feltételek mellett).

Remélem találsz olyan … nem is, inkább úgy írnám, hogy remélem kipróbálod, tetszeni fog és sikerül vmelyik programban megtalálnod mindazt a tudást, ami miatt megtartod.

Nekem ez szoftver illetve más, de ugyanilyen elven “gyorsító” program már bőven millió feletti leütést takarított meg.

Szólj hozzá

Az emailed titok marad. A *-gal jelölt adatok megadása kötelező!

*
*