Alapértelmezett mail kliens módosítása OSX alatt

Elég sokáig használtam az OSX alapértelmezett Mail kliensét levelezésre, de tavaly mikor valami bug kapcsán elég sokan – én is – szívtam a Gmail+Mail kombóval, áttértem Airmail-re.

Teljes URL megmutatása Safari-ban

A Safari alapértelmezett beállításaival nekem 2 dolog szokott hiányozni: nem látom a lenti sidebar-ban hogy ha egy link fölé viszem az egeret, az hova fog vinni, illetve a fenti URL kapcsán (ahova a keresést vagy a tényleges URL-t írom be) nem látom hogy hol vagyok éppen, mi a pontos URL. Kizárólag a domaint jeleníti meg […]

Mac Camtasia 2

A mac Bundle most tartalmazza a Camtasia 2-t is ami az egyik legjobb screenrecorder alkalmazás (windows alatt is az egyik legjobb) amit manapság meg lehet venni az OS X alá. A másik a ScreenFlow. :)

Parallels Destop 6-tal ne frissíts Mac OS X Mavericks-re

Ma kaptam egy levelet aminek a feladója a Parallels, Inc. és arról tájékoztattak, hogy amennyiben Parallels Desktop 6-om van, ne frissítsek a Maverick-re (10.9), mert azt nem támogajta a 6-os verzió.

Razer Synapse 2.0 Mac OS X alatt

Nemrég vettem egy Razer Deathadder egeret a géphez, leváltandó a korábbi, ezeréves és már alig működőt. Az egérre azt kell mondjam hogy kiváló, talán az eddig legjobb (igen … ki merem mondani hogy a legjobb) amit használtam. 

ImageOptim – képek optimalizálása és honlap gyorsítása

Webmesterek tudják (általában), hogy az egyik szempont ami alapján a Google jóra vagy rosszra értékeli a weboldalunk sebességét, az a képek fájlmérete, tömörítettsége. Ehhez OS X alatt van egy nagyon jó kis ingyenes program, melyet kipróbáltam és használtam már, így merem ajánlani Nektek is. A neve:

ForeUI telepítése OS X 10.8 (Mountain Lion) alá

Az utóbbi kb 2 évben wireframe és prototype témában az alábbi szoftvert szoktam használni: ForeUI Ennek legfőbb oka, hogy viszonylag normálisan áron beszerezhető és minden oprendszer alatt megy (váltva használom Win és OS X alatt is). Ezen túl persze könnyű a használata, viszonylag sokat tud, hatékony megoldás ha 1-1 projekt kapcsán ötletelni, tervezni kell.

MacFlux vs Flux 4

A BundleHunt és a TickitWickit és kijött ma 1 viszonylag jó csomaggal az ünnepek alkalmával, az alábbi programokkal:

iAlertU

Szerettem volna feltenni egy lopásvédelmet szolgáló programot a notebook-ra és kinéztem az iAlertU nevű programot, ami azt ígéri hogy ha riasztani fog, ha valaki vinni akarja a gépemet vagy akár csak babrálja.

Forklift 2 – szinte ingyen a tiéd lehet most!

A Forklift nevű fáljkezelő alkalmazás az egyik legjobb a kategóriájában, amit mostanság mac-re le lehet tölteni. A program általában 29-30 dolláros áron mozog, de most egy rövid ideig óriási kedvezménnyel megvásárolható az App Store-ban.