Magamról és az oldalról

Harder vagyok, a www.tutorial.hu oldal szerkesztője.

A MacTippek.com-t annak apropójából hoztam létre, hogy megvettem életem első iMac-jét és most elkezdtem ismerkedni az új rendszerrel. Mivel világéletemben win-t használtam (eltekintve a kisebb-nagyobb kitérőktől a linux világa felé), így most nap mint nap új dolgokat fedezek fel az OS X-ben, gyanítom ez még jóideig így is marad. Amikor OS X-t írok, akkor elsősorban a Snow Leopard oprendszerre gondolok, korábbi tapasztalaim nincsenek.

A lap igazából 3 célt szolgál jelenleg:

  1. Rögzítsem az új ismereteket a könnyebb visszakereshetőség miatt.
  2. Megörökítsem az OS X-vel kapcsolatos átállás folyamatát, talán mások is hasznát veszik majd az általam leírtaknak. A blogomat és az olvasókat (http://blog.harder.hu) ezzel nem akarom “terhelni”, hisz a többség gyaníthatóan windows-t használ és nem érdeklik az OS X-es cuccok. A http://www.tutorial.hu pedig a photoshop és a webszerkesztés témakörére van belőve, nem akarok minden belekeverni.
  3. Segíteni szeretnék a többi új mac-esnek (mindegy hogy már váltott, vagy ezután fog), hogy könnyebben belerázódjanak az új rendszerbe. A tudás egy részét én is interneten keresztül, mások által szerkesztett oldalakon fellelhető információkból szereztem, igyekszem ezt a tudást visszaforgatni a közösség javára.

A fentiekből következik, hogy természetesen én is nagyon örülök mindenféle segítő szándéknak, bejegyzésnek, amiből tanulhatok.
Ha esetleg olyat olvasol, amivel plusz információt tehetsz a leírtakhoz és az később hasznára lehet másoknak, ne habozz hozzászólni a bejegyzésekhez!