Teljes URL megmutatása Safari-ban

A Safari alapértelmezett beállításaival nekem 2 dolog szokott hiányozni: nem látom a lenti sidebar-ban hogy ha egy link fölé viszem az egeret, az hova fog vinni, illetve a fenti URL kapcsán (ahova a keresést vagy a tényleges URL-t írom be) nem látom hogy hol vagyok éppen, mi a pontos URL. Kizárólag a domaint jeleníti meg […]

Gyakori kérdések Mac OS X rendszer és programok kapcsán

Figyelni szoktam, hogy milyen keresésekkel érkeznek a látogatók a lapra, itt – ha már megérkeztek – miket szoktak kutatni. Gonndoltam pár kereséshez írok 1-1 pontosabb választ is, hogy ne kelljen kutatni annyit, remélem segíteni fog Nektek.

Itt az új Safari egy csomó kiegészítővel

Mától letölthető a Safari 5.0.1, és ezúttal nem csak a szokásos faster than evert kapjuk, hanem a régóta emlegetett Safari Extensions Galleryt, ami tulajdonképpen egy weboldal, ahol kiegészítőket telepíthetünk a böngészőhöz.

Safariban egy titlebar trükk

Ezt a tippet nemrég találtam én is, de jópofa úgyhogy megosztom Veletek is. :) Tehát a Safari böngészőben, ha a titlebar-ra kattintunk, akkor a többi derék mac OS X programhoz hasonlóan a Safari is lecsukja magát.

Safari 5 – extension

A Safari 5-ben már lehet mások által készített extension-ket is telepíteni, ehhez mindössze az alábbi lépéseket kell megtenni:

Privát böngészés – Safari 5, Firefox, Chrome

Ezentúl Safari 5-ben is lehetőség van a privát böngészés bekapcsolására, kicsit egyszerűbben, mint ahogy azt meg lehetett tenni Safari 4-ben.

Safari 5 – továbbfejlesztett TAB kezelés

A Safari 5-ben kicsit továbbfejlesztették a tab-ok (fülek) kezelését is (Safari / Preferences / Tabs), mint az a képen is látható:

Safari 5 – RSS ikon és Reader gomb

Korábban a Safari-ban azoknál a lapoknál, ahol volt RSS vagy Atom szolgáltatás, megjelent egy RSS ikon. Ezt a Safari 5-ben egy “Reader” gomb váltotta fel. Pontosabban nem is felváltotta, hanem csak kiegészítette, mert az RSS ikon is megmaradt, de egyes oldalaknál (cikkeknél) a Reader gomb jelenik meg.

Safari 5 – bezárt fülek visszaállítása

Ma én is frissítettem az OS X 10.6.4-re (erről majd írok még) és megvan az új Safari 5 is, mely számos újítást tartalmaz. Ezek közül emelek ma ki párat.

Safari default zoom beállítása

A következő tippet szintén Attila küldte be, köszönöm neki ezúton is. Ha Safari-ban kicsinek találod az alapértelmezett betűméretet (default zoom) és szeretnéd ezt fixen nagyobbra állítani, akkor az alábbiak szerint járj el: