Safari 5 – RSS ikon és Reader gomb

Korábban a Safari-ban azoknál a lapoknál, ahol volt RSS vagy Atom szolgáltatás, megjelent egy RSS ikon. Ezt a Safari 5-ben egy “Reader” gomb váltotta fel. Pontosabban nem is felváltotta, hanem csak kiegészítette, mert az RSS ikon is megmaradt, de egyes oldalaknál (cikkeknél) a Reader gomb jelenik meg.

Safari 5 - Reader

Safari 5 - Reader

Ha pl. megnézed a mactippek.com főoldalát, ott egy RSS ikont fogsz találni:

Safari 5 - RSS

Safari 5 - RSS

Ám ha rákattintasz egy cikkre a lapon és megnézed a címsort, akkor már az első képen látható Reader gombot fogod találni.

A Reader gombra kattintva a cikket minden felesleges sallang és zavaró tényező nélkül tudod elolvasni.

Safari 5 - olvasás a Reader gombra kattintva

Safari 5 - olvasás a Reader gombra kattintva

Ha olyan oldalon szeretnéd elérni az RSS-t, ahol a Reader gomb jelenik meg, akkor nincs más dolgod, mint a gombra kattintás után lenyomva tartani az egeret. Ekkor megjelenik további opcióként az RSS is.

Együttműködés a NetNewsWire programmal

Soha nem is titkoltam – és most megint elmondom – hogy a mac alatt egyik legjobban szeretett programom a NetNewsWire. Amiért most szóba kerül, annak az az oka, hogy remekül együttműködik a Safari 5-tel.

Mondok egy példát:

Ha Firefox-val szeretném egy lap RSS-t felvenni a NetNewsWire-be, akkor először kattintok az RSS ikonra, kiválasztom (jobb esetben) hogy RSS vagy Atom kell-e, illetve hogy a bejegyzésekre vagy a hozzászólásokra szeretnék-e feliratkozni.

Ha ezt eldöntöttem, akkor megjelenik az RSS hírfolyam, én pedig a címsorból kijelölöm és vágólapra teszem a címet.

Átkattintok a NetNewsWire-re, kiválasztom a könyvtárat ahova menteni szeretném majd az RSS-t, majd kattintok a program bal felső sarkában található “Subscribe” gombra.

Megjelenik a kis ablak, oké-zom hogy igen, fel szeretném venni az RSS-t és ezzel kész is vagyok.

Ha Safari 5-tel szeretnék felvenni egy RSS-t, akkor kattintok az RSS-re, majd automatikusan felugrik a NetNewsWire a Subscribe ablakkal. Itt vagy okézom vagy előtte még kiválasztom, hogy melyik könyvtárba tegye és kész is vagyok.

Ugye milyen egyszerű? :)

Szólj hozzá

Az emailed titok marad. A *-gal jelölt adatok megadása kötelező!

*
*