Törölhetetlen könyvtár Finder – Places alatt

“Végre” belefutottam egy hibába OS X alatt (10.6.8), amiről tudok írni. :) A Finder bal oldlalán található a Places blokk, ami a Home, User stb… könyvtárakat jeleníti meg alapértelmezetten. Ide bármilyen más könyvtárat is “ki lehet húzni” a fájlrendszerből, amolyan shortcut-t hoz létre a gyorsabb elérhetőség érdekében.

Töltsd fel fotóidat Facebook-ra Finder-en keresztül

A macportal.hu-n találtam egy nagyon hasznos kis leírást arra vonatkozóan, hogy lehet Facebook-ra képeket feltölteni egy egyszerű script segítségével, Finder-en keresztül.

Teljes képernyős Quick Look

Egy újabb – szerintem hasznos – billentyűkombinációt szeretnék ajánlani.

OS X tweak program – TinkerTool

Windows alatt már megszokhattam, hogy a rendszer rejtettebb beállításainak buzerálásához kismillió ingyenes és fizetős szoftver nyújt segítséget. Megjegyzem, utoljára talán 10 éve használtam ilyet, mindenesetre ezekbe a programokba nagyon gyakran beleütköztem akár neten, akár vmelyik pc-s számtech újságot olvastam. Jelenleg sem dolgozik bennem hajthatatlan vágy, hogy az OS X rejtettebb dolgait elállítgassam, de a “Ki […]

Hálózati mappák gyors elérése Snow Leopard alatt

A következő bejegyzés eredetileg a Plastik.hu weblapon jelent meg. Röviden fogalmazok: bugos. Ha Finderben kitallózunk egy hálózati mappát, abból csinálunk a desktopra egy rövid-hivatkozást, 5 esetből 3-szor a Finder lefagyását eredményezi. Két megoldás marad: az első, hogy szépen kitallózzuk továbbra is a hálózati meghajtót (nekem ez sajnos pontosan három kattintással több, mint egyébként), a másik, […]

Finder – Column View nézetben a hasábszélesség módosítása

Nem tudom ki hogy van vele, de engem nagyon idegesített, hogy a Finder-ben a “Column View” nézetet választva az elején nem jöttem rá, hogy tudom átállítani a többi hasáb szélességét.