Töltsd fel fotóidat Facebook-ra Finder-en keresztül

A macportal.hu-n találtam egy nagyon hasznos kis leírást arra vonatkozóan, hogy lehet Facebook-ra képeket feltölteni egy egyszerű script segítségével, Finder-en keresztül.

Hálózati mappák gyors elérése Snow Leopard alatt

A következő bejegyzés eredetileg a Plastik.hu weblapon jelent meg. Röviden fogalmazok: bugos. Ha Finderben kitallózunk egy hálózati mappát, abból csinálunk a desktopra egy rövid-hivatkozást, 5 esetből 3-szor a Finder lefagyását eredményezi. Két megoldás marad: az első, hogy szépen kitallózzuk továbbra is a hálózati meghajtót (nekem ez sajnos pontosan három kattintással több, mint egyébként), a másik, […]

Adatok biztonságos törlése

Törléskor a fájlok a kukába kerülnek. A kuka ürítése után az adatokat még vissza lehet hozni (ez nem csak az OS X-t érinti, Win alatt is így megy pl.), hacsak nem biztonságos módon törlöd őket.

Finder billentyűparancsok

A Mac OS X keyboard shortcuts oldalon találtam egy nagyon hasznos, jól összeszedett táblázatot a billenytűparancsokról, ebből kiemelnék egy részt most ami kimondottan a Finder-ben használta. Számomra ez azért fontos, mert ugye a TotalCommander-t kénytelen vagyok hiányolni és minden infót igyekszek összegyűjteni, hogy tudom minnél hatékonyabban tudjam kezelni a fájlokat a rendszerben.

Rejtett fájlok megjelenítése Finder-ben

Alapértelmezetten a Finder-ben nem látszódnak azok a (rendszer)fájlok, melyek piszkálása gondot okozhatna.