Alapértelmezett mail kliens módosítása OSX alatt

Elég sokáig használtam az OSX alapértelmezett Mail kliensét levelezésre, de tavaly mikor valami bug kapcsán elég sokan – én is – szívtam a Gmail+Mail kombóval, áttértem Airmail-re.

Teljes URL megmutatása Safari-ban

A Safari alapértelmezett beállításaival nekem 2 dolog szokott hiányozni: nem látom a lenti sidebar-ban hogy ha egy link fölé viszem az egeret, az hova fog vinni, illetve a fenti URL kapcsán (ahova a keresést vagy a tényleges URL-t írom be) nem látom hogy hol vagyok éppen, mi a pontos URL. Kizárólag a domaint jeleníti meg […]

Prevent App Nap

Az App Nap funkció arra szolgál, hogy a háttérben futó alkalmazásoktól elvonja az erőforrásokat és ezáltal energiát takarítson meg. Notebook-on hasznos lehet, de asztali gépen célszerű az erőforrásigényes programok esetében ezt a funkiót kikapcsolni.

Parallels Destop 6-tal ne frissíts Mac OS X Mavericks-re

Ma kaptam egy levelet aminek a feladója a Parallels, Inc. és arról tájékoztattak, hogy amennyiben Parallels Desktop 6-om van, ne frissítsek a Maverick-re (10.9), mert azt nem támogajta a 6-os verzió.

PixelPumper – asztali WordPress szerkesztő

Hosszú ideje ez az első olyan asztali blogszerkesztő alkalmazás, amely a funkciók és megjelenés terén ajánlhatónak tűnik a Marsedit mellett/helyett.

Könyvtár listázás fájlba

Unixos rendszerekben otthon lévő felhasználóknak szinte biztosan nem tudok ezzel újat mondani, de a Windows-ról áttérőknek talán hasznos lesz.

Screenshot készítése drop shadow nélkül

Amilyen jópofának tűnt az elején, hogy a rendszerben “lévő” CMD+SHIFT+F4 majd Spacebar nyomás után elkészült screenshotokon árnyék van, annyira idegesítő lett mostanra.

Adat CD írása OS X alatt

Vicc, hogy közel másfél év telt el azóta, hogy megvettem a gépet és most jutottam oda, hogy először kellett 1db adat CD-t kiírnom. Igen, ilyen gyakran írok lemezt. :)

Monolingual

Balázs ajánlott egy programot mac-re, amivel a felesleges nyelvi fájlokat lehet eltávolítani a gépről. Akinek notebook-ja van, ott kicsit kevesebb hely áll rendelkezésre mint egy asztali gép esetében, úgyhogy a takarítás szerintem kézenfekvő, logikus lépés.

A régi iTunes felület visszaállítása

Nagyon ritkán szoktam elindítani az iTunes-t (alapvetően VLC párti vagyok) és csak most vettem észre, hogy a nemrégiben frissített szoftver felülete milyen változásokon esett át.