Adat CD írása OS X alatt

Vicc, hogy közel másfél év telt el azóta, hogy megvettem a gépet és most jutottam oda, hogy először kellett 1db adat CD-t kiírnom. Igen, ilyen gyakran írok lemezt. :)

Nyilván a többség számára nem lesz óriási meglepetés, hogy nem kell semmilyen extra szoftvert telepíteni emiatt a gépre, csak az alábbi lépéseket kövesd:

1.) Beteszed az üres CD lemezt a gépbe

Kidob egy ablakot az oprendszer, hogy válaszd ki, milyen művelet következzen. Itt válaszd a Open Finder pontot, ami hatására az OS X mountolja a lemezt és megnyithatod Finder-ben.

Cd iras osx mac 1

2.) Innentől kezdve bármilyen adatot ráhúzhatsz a lemezre, mint ha csak másolnál a könyvtárak között. A példában 2db doc látható, melyeket ki akartam írni.

Cd iras osx mac 2

3.) Ammint kész vagy, válaszd a jobb felső sarokban található “Burn” gombot és kattints rá. Felugrik egy ablak (lsd lent), ahol megadhatod a CD-d nevét.

Cd iras osx mac 3

4.) Ha beírtad a nevet, kattints a “Burn” gombra.

Elkezdi a lemezre írni az anyagokat és amint kész van, mountolja a kész lemezt és egyből ellenőrizheted is az írás eredményét.

6 hozzászólás
 1. próbálj meg továbbirni egy cd-t, de leginkább továbbirni egy dvd-t éd rá fogsz jönni, az ami a win alatt alap, az a mac-ből hiányzik. CD-t még leht továbbirni ritka bonyolultan, a DVD-t viszont NEM LEHET. ez is csak egy szokásos “csesszünk ki a userekkel” megoldás az apple részéről

  Hozzászóló: 2011. április 15. péntek @ 08:57 | Állandó link
 2. Loy

  Még szerencse hogy a rinyóz a kebleire ölel naponta… ez legyen e legnagyobb bajom… amúgy meg senki sem ir cd/dvd-t os-el csak aki mazó… vannak erre okos szoftverek.

  Hozzászóló: 2011. június 30. csütörtök @ 23:11 | Állandó link
 3. Akkor nem veletlen, hogy kulon app van cd irasra… :) Szerencsere azota sem kellett cd-t irnom.

  Hozzászóló: 2011. július 1. péntek @ 06:53 | Állandó link
 4. Toast. Már régi Mac-en is.

  Hozzászóló: 2011. augusztus 16. kedd @ 22:56 | Állandó link
 5. Mihályi Éva

  Most akkor próbálkozzak így Dvd írással, vagy reménytelen?
  Valaki tud egy jobb ötletet?
  Köszi

  Hozzászóló: 2011. október 25. kedd @ 14:27 | Állandó link
 6. Miért lenne reménytelen? Lehet írni, csak nem olyan egyszerű a spec igény (lsd lemez továbbírása) mint win alatt, ahogy a többiek mondják (csak rájuk hivatkozok, mert win alatt sem írtam már évek óta lemezt).

  Szóval ha mindössze egy lemezt szeretnél kiírni és nincsenek spec igényeid, akkor szerintem nincs gond.

  Hozzászóló: 2011. október 25. kedd @ 14:49 | Állandó link
Szólj hozzá

Az emailed titok marad. A *-gal jelölt adatok megadása kötelező!

*
*