Törölhetetlen könyvtár Finder – Places alatt

“Végre” belefutottam egy hibába OS X alatt (10.6.8), amiről tudok írni. :) A Finder bal oldlalán található a Places blokk, ami a Home, User stb… könyvtárakat jeleníti meg alapértelmezetten. Ide bármilyen más könyvtárat is “ki lehet húzni” a fájlrendszerből, amolyan shortcut-t hoz létre a gyorsabb elérhetőség érdekében.

Monolingual

Balázs ajánlott egy programot mac-re, amivel a felesleges nyelvi fájlokat lehet eltávolítani a gépről. Akinek notebook-ja van, ott kicsit kevesebb hely áll rendelkezésre mint egy asztali gép esetében, úgyhogy a takarítás szerintem kézenfekvő, logikus lépés.

Parallels Desktop image fájl törlése

Az előző bejegyzés folytatásaként azt mutatom meg, hogy lehet törölni a Parallels Desktop alá telepített rendszert.

Mac SMC resetelése

Nem is értem, hogy kerülhette el a figyelmemet az alábbi bejegyzés, pedig igazán hasznosnak tűnik akkor, ha bajban van az ember.

Adatok biztonságos törlése

Törléskor a fájlok a kukába kerülnek. A kuka ürítése után az adatokat még vissza lehet hozni (ez nem csak az OS X-t érinti, Win alatt is így megy pl.), hacsak nem biztonságos módon törlöd őket.

AppCleaner – program és widget uninstallhoz

Találtam egy az AppTrapp szoftverhez hasonló cuccot OS X alá, amely szintén a programok uninstallját segíti elő, AppCleaner a neve.

AppTrapp uninstallhoz

OS X alatt a szoftverek leszedése elég egyszerű, mindössze az Applications mappából át kell őket húzni a kukába. Az esetek 99%-ban ez elég is, viszont pár szoftver a rendszerben egyéb helyekre is ír.