mts fájlok konvertálása mp4-be

A sztori ott kezdődik, hogy vettem egy kis kompakt fényképezőgépet (Sony Cyber-shot DSC-HX9V), ami tud Full HD felvételt 50p-vel és az eredményt AVCHD formátumban tárolja el, MTS kiterjesztéssel. Ezt az “.mts” formátumot át kell alakítani/konvertálni valahogy, hogy a legtöbb eszköz számára emészthető legyen és emiatt írom most épp ezeket a sorokat.

Videó és hang konvertálás OS X alatt

Egy nyúlfarknyi bejegyzés keretében szeretnék 2db programot ajánlani Nektek, ami nekem bevált. A téma a videó és hang konvertálás.

Handbrake – videó konvertálás

Minap kerestem megoldást arra, hogy navigációs készülékre (Wayteq x820) hogy tudnék videókat feltenni és azt kell mondjam, hogy megtaláltam a közel tökéletes megoldást a Handbrake program személyében. :) Mivel ötletem sem volt rá, hogy egyeltalán mely programok jöhetnek szóba, megint csak jó szolgálatot tett a http://osx.iusethis.com honlap, végül itt találtam meg a megoldást is.

Parallels Desktop és a WinXP – 1. kör

Este végre rávettem magamat, hogy feltegyem a nemrég vásárolt Parallels Desktop-t és kipróbáljam a WinXP telepítést, mert az IE tesztelés miatt szükségem lenne rá (nincs itthon egyetlen win-es gép sem, OS X és Ubuntu fut mindenen). Valami perverz oknál fogva – és mert a Parallels Desktop indításakor láttam, hogy erre van lehetőség – a vásárolt […]