Mac Camtasia 2

A mac Bundle most tartalmazza a Camtasia 2-t is ami az egyik legjobb screenrecorder alkalmazás (windows alatt is az egyik legjobb) amit manapság meg lehet venni az OS X alá. A másik a ScreenFlow. :)

mts fájlok konvertálása mp4-be

A sztori ott kezdődik, hogy vettem egy kis kompakt fényképezőgépet (Sony Cyber-shot DSC-HX9V), ami tud Full HD felvételt 50p-vel és az eredményt AVCHD formátumban tárolja el, MTS kiterjesztéssel. Ezt az “.mts” formátumot át kell alakítani/konvertálni valahogy, hogy a legtöbb eszköz számára emészthető legyen és emiatt írom most épp ezeket a sorokat.

Videó és hang konvertálás OS X alatt

Egy nyúlfarknyi bejegyzés keretében szeretnék 2db programot ajánlani Nektek, ami nekem bevált. A téma a videó és hang konvertálás.

iPhone kamera stabilizátor

Mostanában sokat nézegettem különböző DIY (Do It Yourself, avagy csináld magad) lapokat és belebotlottam egy leírásba, hogy lehet az iPhone-hoz olyan stabilizátort csinálni, amivel lényegesen jobb lesz a felvett videó képe. Márpedig azáltal, hogy megszünteti a kézremegésből származó “ugrálást”.

VLC 1.1.0 frissítés

Ebben a pillanatban jelzett a VLC lejátszó, hogy automatikus frissítésen keresztül elérhető a legújabb, immár 1.1.0-ás verziószámot viselő verziója, mely az eddigi Intel 32 bit-es verzió helyett immáron 64 bit-es appként futkározik a gépen.

iPhoto felgyorsítása

Bár bevallom, az iPhoto-t soha nem használtam még a gépen – talán 1-2x megnyitottam megnézni de kb ennyi -, azért mindig jól jöhet pár tanács, mely segít a programot felgyorsítani.

Youtube videók mentése Safari-val

A yutube videók letöltésére és mentésére jópár online és számtalan offline program létezik, pedig a mac OS X alapértelmezett böngészője, a Safari egy nagyon egyszerű megoldást kínál ezek letöltésére.

Handbrake – videó konvertálás

Minap kerestem megoldást arra, hogy navigációs készülékre (Wayteq x820) hogy tudnék videókat feltenni és azt kell mondjam, hogy megtaláltam a közel tökéletes megoldást a Handbrake program személyében. :) Mivel ötletem sem volt rá, hogy egyeltalán mely programok jöhetnek szóba, megint csak jó szolgálatot tett a http://osx.iusethis.com honlap, végül itt találtam meg a megoldást is.

iMovie – ismertető, leírások és bemutató

Azzal kezdeném, hogy videószerkesztők terén nagy homály van a fejemben. :) Korábban sem igazán volt rá szükség, hogy ilyen jellegű programokban jobban elmélyedjek, valószínűleg ezután sem fogom napi szinten használni, ám most feladatul kaptam meg a családtól, hogy a Petiről (fiam) készült legutolsó videót dolgozzam fel, írjam ki DVD-re. Így hát eljött az ideje, hogy […]

Mplayer Extended OS X

Megjelent a VLC mellett a másik nagy kedvenc programom új változata is: Mplayer Extended OS X Rev. 13.