ImageOptim – képek optimalizálása és honlap gyorsítása

Webmesterek tudják (általában), hogy az egyik szempont ami alapján a Google jóra vagy rosszra értékeli a weboldalunk sebességét, az a képek fájlmérete, tömörítettsége.

Ehhez OS X alatt van egy nagyon jó kis ingyenes program, melyet kipróbáltam és használtam már, így merem ajánlani Nektek is. A neve:

ImageOptim

Imageoptim

A használata rendkívül egyszerű, csak ki kell csomagolni és behúzni az “applications” mappádba, majd elindítani (arra figyelj, hogy a rendszerbeállítások között a Security & Privacy részen engedélyezned kell első futtatáskor az “Anywhere” opciót).

A továbbiakban a használat mindössze annyi, hogy az optimalizálni kívánt képet húzd bele az ablakába és várd meg, míg a program elvégzi a feladatát.

Imageoptim ablaka

Meglepően sokat tud tömöríteni JPG, GIF és PNG fájlokon is, volt szerencsém kipróbálni. :)

A használatát még az is csak könnyíti, hogy a program elérhető bármely képre történő jobbegérgombos kattintás után is, szóval nem kell elindítani a programot, majd megkeresni a képet és belehúzni, várni az eredményt.

Az App Store-ban egyetlen olyan programot találtam, ami hasonlót tud, de az is fizetős. Annak neve ImageCompressorPro és 2.69 euroba kerül a cikk megírásának pillanatában.

Imagecompressorpro

3 hozzászólás
 1. Apricot

  Hasznos! Köszi!

  Hozzászóló: 2013. február 4. hétfő @ 23:53 | Állandó link
 2. En is koszonom, regota kerestem ingyenest es jot.

  Hozzászóló: 2013. február 16. szombat @ 19:16 | Állandó link
 3. https://kraken.io/web-interface – webes felület, ha gyorsan kell valamit optimalizálni.

  Hozzászóló: 2014. augusztus 31. vasárnap @ 19:34 | Állandó link
Szólj hozzá

Az emailed titok marad. A *-gal jelölt adatok megadása kötelező!

*
*