iAlertU

Szerettem volna feltenni egy lopásvédelmet szolgáló programot a notebook-ra és kinéztem az iAlertU nevű programot, ami azt ígéri hogy ha riasztani fog, ha valaki vinni akarja a gépemet vagy akár csak babrálja.

Röviden összefoglalom: csalódás. Az első nagy csalódás igaz nem a gép hibája, de “motion sensor” nincs a Macbook Air-ben, szóval így bukta a mozdításra történő szirénázás.

Utána ami nem tetszett, hogy nem bírtam megoldani – bár van erre opció csak nem működik!? – azt, hogy ha valaki lecsukja a kijelzőt, ne kapcsolja ki a programot is. A 3. képen látható a 2 utolsó opció ami ezért felelne szerintem:

 • automatically arm when lid is closed
 • disable idle sleep when armed

Bármit csináltam, ha lecsuktam a kijelzőt, utána már simán kihúzhattam a periférikákat, levehettem a 220V-ról stb…. nem riasztott.

Persze ha a kijelzőt felnyitottam, megint vijjogott de azzal nem sokra megyek, nyilvá nem lopás közben fogják nyitogatni hogy megnézzék mizu.. Olvastam egy cikket róla ahol elvileg jókat írtak: 

akkor is a hangszóróból jön a hang ha fülhallgató van bedugva

Egy fenét, bedugott fülessel bizony abból jön a hang, nem a gépből

lecsukásnál nem zavar be hogy a gép épp sleep módba akar menni

Dehogynem, lehajtott kijelzővel nem reagált semmire

Az meg már csak ráadás volt, hogy a hangerőt felhúzza maximumra, de ha inaktiválod a programot, azt nem állítja vissza. Úgyhogy a program használata után bizony kellemetlen lehet, ha véletlenül elindítasz egy zenét vagy filmet.

Szóval csalódás ez a program, keresek valami más megoldást, hátha az működni fog (pl. a Lockdown-t ajánlották még).

Képek az iAlertU-hoz

Ialertu macbook osx biztonsag 1

Ialertu macbook osx biztonsag 2

Ialertu macbook osx biztonsag 3

Ialertu macbook osx biztonsag 4

Ialertu macbook osx biztonsag 5

2 hozzászólás
 1. adampofa

  Szia,

  Előszeretettel olvasom a blogot, és az ehhez hasonló teszteket. Switcher vagyok és nagyon szívesen utána olvasok, tesztelek jómagam is programokat. A biztonsági megoldások vonala különösképpen érdekel. Sikerült mást tesztelni azóta? Van valami javaslat?

  Jó volna ha heti szinten lennének új infók, és ehhez hasonló tesztek!

  Üdv

  Hozzászóló: 2013. február 28. csütörtök @ 15:35 | Állandó link
 2. Talán még volt egy program amit megnéztem de mivel nem került ki a blogra, szinte biztos hogy felejthető volt. E témában én is elfogadnék tanácsot, javaslatot amit még ki lehet próbálni és másnak bevált. :)

  Hozzászóló: 2013. február 28. csütörtök @ 16:13 | Állandó link
Szólj hozzá

Az emailed titok marad. A *-gal jelölt adatok megadása kötelező!

*
*