Képernyő megosztása 1 kattintással

A gyakran használt távoli gépek eléréséhez angelday lapján találtam egy igen hasznos leírást, amivel kicsit kényelmesebbé lehet tenni a másik gép elérését. Használtam már több fajta programot is képernyő megosztáshoz még korábban, de ennél kényelmesebbet nemigen találni.

A bejegyzés következő szövege a plastik.hu weblapon jelent angelday tollából, “Ismert gépek screen sharingje egy klikkből” címmel.

Ha gyakran nézegetünk a hálózatunkon található másik mac-eket screen sharingben, hasznosnak bizonyulhat az alábbi tipp. Alapvetően ugyanis Finder ablakból kell kitallózni a gépet és ott rákattintani a share screen gombra, vagy külön elindítani az alkalmazást, és úgy válogatni.

Nem túl kényelmetlen megoldások, viszont a tényleg nagyon gyakran használt gépeink eléréséhez ennél is egyszerűbb parancsra van szükség. (Én például a nappali szobában levő számítógépet előszeretettel távvezérlem.)

Az alábbi mappát kell kitallóznunk a saját felhasználónk alatt:

képernyő megosztás OS X alatt

Ide vannak letárolva azok a gépek, amiket használni szoktunk. Bármelyikre kattintva bejön azonnal a gép képernyője. Nincs más dolgunk, mint elhelyezni az asztalon egy rövid-hivatkozást a megfelelő fájlra. (Kezdjük el húzni az asztal felé, majd nyomjuk hozzá az option-cmd billentyűket is, az ikon még a levegőben rövid-hivatkozásra kell, hogy változzon.)

Aki nem az asztalra akar pakolni, az egy az egyben kirakhatja a dokk jobb szélére a teljes mappát quicklaunch formában, esetleg használhatunk Butler, LaunchBar alkalmazásokat is — kinek mi a kedves. Én az asztalon szeretek kattintani, nincs szükségem külső alkalmazásra.

Szólj hozzá

Az emailed titok marad. A *-gal jelölt adatok megadása kötelező!

*
*