4 Mac-es program tolvajok ellen

Jómagam eddig nem kerültem abba a szerencsétlen helyzetbe, hogy egy lopott notebook (vagy asztali gép) miatt fájjon a fejem. Viszont én is használok notit és bizony én is kerülhettem volna hasonló helyzetbe, mint a cikk írója.

mac-lopas-vedelem.jpg

Ja igen, a cikk … erről lenne szó: Keeping Your Mac Secure: 4 Great Theft-Recovery Apps

Újat nem tudok írni, a bejegyzés inkább csak azt a célt szolgálja, hogy egyrészt felhívjam a megfelelő védekezésre a figyelmedet illetve hogy megismerd azokat programokat és szolgáltatásokat, melyek a cikk említ.

Listaszerűen:

Illetve picit pontosítanék: a fentiek nem azt gátolják meg, hogy a cuccodat meglovasítsák, hanem segítenek a lopás után adatokat gyűjteni ahhoz, hogy a tettest elkapják.

Nyilván ezen kívül még fontos a megfelelő jelszavak védelem, esetleg a fontos adatok számára a titkosítás (Truecrypt van mac alá is és ingyenes) stb…

Vigyázzatok a gépeitekre és az adataitokra!

5 hozzászólás
 1. reggie

  de ezek mit érnek ha a tolvaj nem kezdi el használni a gépet hanem rögtön újratelepíti?

  Hozzászóló: 2011. január 29. szombat @ 04:06 | Állandó link
 2. nandee

  Hát ha profi tolvaj viszi el akkor esélytelen, de az esetek 90%-ban általában alkalom szüli a tolvajt és Kolompár Winnetou nem hiszem, hogy ennyire értene az osx-hez. Ennek az egésznek a gyenge pontja viszont, hogy valahogy az internetre kell csatlakozni.

  Hozzászóló: 2011. június 1. szerda @ 08:33 | Állandó link
 3. Én ezt egy esélynek látom. Tudom, hogy nem az ultimate megoldás. Ha csatlakozik a netre, legalább esélyem van visszakapni a gépem.

  Hozzászóló: 2011. június 1. szerda @ 08:52 | Állandó link
 4. Nekem a log me in mentett eletet. Egyszer elloptak a 13″ os macbook alu-m, azthittem egy vilag dol ossze benne, de 2 het utan megkerult a gep :))

  Hozzászóló: 2011. október 24. hétfő @ 17:23 | Állandó link
 5. A log me in elvileg nem erre van, hogy sikerült a segítségével előkeríteni a gépet?

  Hozzászóló: 2011. október 25. kedd @ 09:57 | Állandó link
Szólj hozzá

Az emailed titok marad. A *-gal jelölt adatok megadása kötelező!

*
*