Fix IP cím beállítása Mac-en

Egy “project” kapcsán szükség volt rá, hogy a mac-en is fix IP-t osszak a gépeknek és OS X alatt ezt még soha nem csináltam (de egyszerűbb mint gondoltam).

Tehát a megoldás:

1.) nyisd meg a System preferences -t
2.) kattints a Network ikonra

Mac OS X - System preferences - Network - fix IP

Mac OS X - System preferences - Network - fix IP

Esetemben épp arra volt szükség, hogy a fix IP-n kívül mindent osszon a router, tehát az alábbi opciókat választottam ki:

Configure IPv4: Using DHCP with manual address

Persze lehetett volna a “Manually” beállítást is választani, de felesleges plusz munkát jelentett volna a DNS szerverek beállítása is, úgyhogy ezt most hanyagoltam.

Mac OS X fix IP beállítása

Mac OS X fix IP beállítása

A fenti képen látható módnál persze azért vannak részletesebb beállítási lehetőségek is hálózat témában, csak rá kell kattintani az ablak jobb alsó sarkában látható “Advanced…” gombra.

Nagyjából ennyi lenne, szerintem nagyon egyszerű az egész.

5 hozzászólás
 1. Zoli

  Szia!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem tudok belépni a router 192.168.1.1 menüjébe? Egyszerűen be sem tölti az oldalt.
  MacMini gépem van mac os x szoftver (10.5.8 verzió). A router pedig TP-Link és UPC, Adsl a net kapcsolatom.
  A windows-os laptopon minden további nélkül bejön a router menüje, de a MacMinin nem és net sincs, ha a routerre csatlakozok. Csak adsl modemről tudom elérni a netet.

  Hozzászóló: 2012. szeptember 8. szombat @ 20:27 | Állandó link
 2. Szia Zoli, sajnos ennyi infó alapján nem nagyon tudok még tippet sem adni, hogy mi lehet a gond, az azonos hálózaton lévő routert elvileg látnod kéne (tehát nincs olyan hogy pl. win alá látható az admin és OS X alól meg nem). Esetleg – bár ennek nem sok esélyét látom – próbáld meg pl. nem Safari-val csinálni (ha azt használtad volna).

  Hozzászóló: 2012. szeptember 9. vasárnap @ 09:03 | Állandó link
 3. Zoli

  Köszönöm, hogy válaszoltál! Próbáltam én már firefox-al is és safarival is, de egyikkel sem megy.
  A laptopnál is csak, akkor jelenik meg, ha Macmini nincs rácsatlakoztatva a routerre. Egyébként ez a problémám kb. 1 hetes, mert előtte tökéletesen működött a Mac, de akkor Linksys routerem volt. Csak az elromlott és most a TP-Linken szeretném üzemeltetni, de nem akarja a jót… Nem lehet, hogy a Networkban kellene valahová beírni ezt a 192.168.1.1-et, hogy felismerje, ha a böngészőbe beírom? Mintha valahol ezt olvastam volna régebben, de nem találom sehol ezt a fórumot.

  Hozzászóló: 2012. szeptember 9. vasárnap @ 10:42 | Állandó link
 4. Próbálj meg a neten rákeresni erre a problémára a router pontos típusával és a Mac vagy az OS X keresőszavakkal – ha ez valami bug akkor lesz nyoma. Ha nem, akkor valami beállítás nálad nem stimmel, de sajnos továbbra sem tudom hogy mi lehet a gond. :S

  Hozzászóló: 2012. szeptember 9. vasárnap @ 19:56 | Állandó link
 5. Zoli

  Nem akarom elkiabálni, de úgy látszik, hogy sikerült…. Végül is ugyan azt kellett csinálni, mint amit Te csináltál. Csak persze nálam más az IP cím és a DNS server adatai.
  Köszi azért, hogy megpróbáltál segíteni!
  Üdv
  Zoli

  Hozzászóló: 2012. szeptember 9. vasárnap @ 23:07 | Állandó link
Szólj hozzá

Az emailed titok marad. A *-gal jelölt adatok megadása kötelező!

*
*