Apple Mail – régi levelek arhiválása

A macportal.hu-n találtam egy cikket “Régi levelek archiválása Mailben” címmel, amiben a szerző – Antal Krisztián – leírja, hogy lehet arhiválni a már nem használt, de azért fontos (és így törlést nem érdemlő) leveleinket.

Jómagam alapvetően Gmail párti vagyok és az Apple Mail-t is úgy használom, hogy gmail-re csatlakozok IMAP használatával, erről írtam már korábban is: Apple Mail IMAP beállítások – ahogy a Google ajánlja

Viszont van helyzet mikor csak a POP3 elérhető, úgyhogy érdekel az ehhez kapcsolódó infó is. Szóval …

Apple Mail-ben a levelek arhiválása

A megoldás alapvetően egyszerű, csak létre kell hozni egy új mailbox-ot ahova át lehet mozgatni azokat a mail-eket, melyekre már nincs szükség. Itt az eredeti cikkhez képest én inkább az átmozgatást javasolnám, a másolással gyakorlatilag nem takarítottam le a felesleges leveleket, pedig ez lenne az egyik célja a műveletnek.

Ha az átmozgatás sikerült, akkor már csak az újonnan létrehozott mailbox-ra kell egy jobb egérgombot kattintani és a menüben kiválasztani az Archive mailbox… opciót.

Apple Mail - levelek arhiválása

Apple Mail - levelek arhiválása

A képen egyébként nem látható, hogy létrehoztam volna egy új mappát, csak a menüpontot szerettem volna megmutatni. Mivel 2700 – 2800 levelem van csak ebben a mailbox-ban, ez nem okoz semmiféle problémát, nem tapasztaltam hogy lassabb lenne a keresés stb… szóval még nem arhiváltam ezen a gépen.

Szólj hozzá

Az emailed titok marad. A *-gal jelölt adatok megadása kötelező!

*
*