Apple Mail IMAP beállítások – ahogy a Google ajánlja

Most állítottam csak be az Apple Mail-t, mivel alapvetően Gmail párti vagyok és eddig online felületen keresztül követtem a levelezésemet.

Mivel POP3-mon keresztül nem szeretném letöltögetni a leveleket, maradt az IMAP. Ehhez a Google-nek vannak ajánlott beállításai itt – Recommended IMAP client settings – Gmail Help – de készítettem egy screenshotot is a végső állapotról, ami a leírás alapján az idális kombó Apple Mail és Gmail esetében.

Apple Mail - Gmail IMAP ajánlott beállításokkal

Apple Mail - Gmail IMAP ajánlott beállításokkal

19 hozzászólás
 1. Zazi

  Egy amatőr kérdés (vagy inkább laikus): Miért nem jó a POP3-mon való levél letöltögetés, miért jobb az IMAP???

  Hozzászóló: 2010. április 16. péntek @ 13:08 | Állandó link
 2. Nem rossz a pop3-mas letöltés sem, de az IMAP-nak megvan az az előnye, hogy gyakorlatilag a mailkliens programod csak kezeli a szerveren lévő leveleket így pl. ha küldesz vkinek egy választ, az is fent lesz a mail-ek között a szerveren. POP3-mas kezelés esetén az a mail csak az aktuális gépen lesz fent, míg IMAP-s kezelésnél pl. megírom otthon a mail-t, másnak a cégnél teljesen más programban vagy pl. akár egy gmail.com- felületen is ott van, hogy mit küldtem el.

  Hozzászóló: 2010. április 16. péntek @ 14:25 | Állandó link
 3. Zazi

  Aha, értem. Akkor én is átállok, mert minden mail fiókom ismeri az IMAP-et is, csak eddig nem értettem, hogy mire jó…

  Hozzászóló: 2010. április 16. péntek @ 15:07 | Állandó link
 4. Csaby

  Sziasztok!

  Én a Gmailemet úgy használom, hogy a céges levelezés is a gmail fiókomba van irányítva. Thunderbirden volt rá lehetőség (ahogy a gmail netes felületén is), hogy a gmailre továbbított levelekre úgy válaszoljak, mintha a céges címemről küldeném a választ. Ezt az opciót sajnos Apple Mail 4.5 -ben nem találom, pedig amúgy bevált volna a program. Nem tudjátok véletlenül, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, vagy tényleg nem tudja?

  Köszi!

  Hozzászóló: 2011. május 13. péntek @ 14:18 | Állandó link
 5. Win alatt rémlik, hogy volt egy “válaszüzenet mailcíme” vagy milyen opció, ahol be lehetett adni, hogy mi látszódjon, honnan jött a mail.

  Ilyet az Apple Mail-ben én sem találtam, viszont a szitu nálam ugyanez, én az alábbi módon csináltam (a példa kedvéért most legyek Jóska Pista):

  Gmail-lel szedetem le POP3-mon keresztül a céges levelezésemet a gmail.com-ra.

  Accounts: joskapista@cegneve.hu

  Aztán az Account information alatt ugye van több mező, amit ki kell tölteni. Nálam ezek az alábbiak:

  Description: joskapista@cegneve.hu
  Email address: joskapista@cegneve.hu
  Full name: Jóska Pista

  incoming mail server: imap.gmail.com
  user name: netesnicknevem@gmail.com
  password: **********

  Outgoing mail server (SMTP): smtp.gmail.com

  Innentől kezdve ugye a gmail.com-t használom fizikailag, de leveleket ide küldik: joskapista@cegneve.hu és amit én küldök, ott is a feladó joskapista@cegneve.hu

  Hozzászóló: 2011. május 24. kedd @ 22:16 | Állandó link
 6. Az Apple Mailben a „válaszüzenet mailcíme” nem a “reply to” mező? Preferences -» viewing -» header detail-ből hívható elő.

  Hozzászóló: 2011. május 28. szombat @ 14:44 | Állandó link
 7. 2x is megnéztem, de nekem nincs ilyen opcióm azon a részen, amit írtál. Fel tudsz dobni vhova egy screenshotot, hogy nálad hogy néz ez ki? Köszi!

  Hozzászóló: 2011. május 28. szombat @ 17:23 | Állandó link
 8. SealArt

  Preferences –> viewing – és a linken ott a screenshot, ha a „header detail”-t custom-re állítod, feljön a jobb oldali kis panel, és ott tudod hozzáadni a mezőket.
  http://www.sealart.hu/upload/mailscr.png

  Közben rákeresgettem erre a dologra, mert én is szeretném gmailre rakni az üzleti levelezésem, és találtam egy ilyet, ami a továbbfeljesztett változata annak, amit te leírtál:
  http://www.isite.hu/internet_hirek/web/20101019/gmail-postafiók-saját-domainnel

  Ígéretes.

  Hozzászóló: 2011. május 29. vasárnap @ 14:37 | Állandó link
 9. Ott szerintem csak a típusát tudod hozzáadni, magát azt hogy pl. mi a default reply-to érték, nem. A reply-to módosítására én csak a válasz mail írásakor találtam opciót, lsd ezen a fotón:

  Apple mail - reply to mező

  Az isite-s cikk hasznos, köszi az ajánlását. :)

  Hozzászóló: 2011. május 29. vasárnap @ 20:02 | Állandó link
 10. Csaby

  Sziasztok,
  Köszi a válaszokat de szerintem ez nem teljesen az amire én gondoltam.
  Az én esetemben a céges mail szerveren alapból be van állítva, hogy továbbítsa a leveleimet a gmail postafiókomba. És a célom az lenne, hogy az oda továbbított levelekre ha válaszolok, akkor aki megkapja a válaszomat ne azt lássa, hogy a nevem@cegescim.hu -ra küldött e-mailjére a valamimas@gmail.comról érkezik a válasz.

  Felraktam a Thunderbirdet, hogy pontosabbat is tudjak mondani (windowson még ezt használtam).

  Itt egyrészt be tudom állítani a céges smtp szervert, ami teszem hozzá nem szükséges ha gmailt használtok, mert a gmail engedi használni a saját szerverét e-mail küldésre akkor is, ha másik címről küldesz levelet. A különbség csak annyi, hogy ha saját smtp szervert használok, akkor a címzett nem fogja látni, hogy az e-mail címemnek bármi köze is van a gmailhez, még az utóbbi esetben ez kideríthető. De ez részletkérdés.

  Amit viszont találtam a Thunderbirdben az a személyazonosságok kezelése funkció, ahol a cimem@gmail.com alá fel tudom venni e-mail címnek pl. az info@cegescim.hu és a nevem@cegescim.hu személyazonosságokat. Ezeknek egyesével meg tudom határozni, hogy melyik felvett smtp szervert használják, és ezután már tudok is e-mailt irogatni róluk, vagy ha egy bejövő levélre válaszolok, akkor automatikusan arról a címről küldöm a levelet, amire az jött. Persze mielőtt ezt megtehetném a gmail netes felületén fel kellett venni a kimenő levél fiókokat (ott történik meg az ellenőrzés, hogy ez tényleg az én postafiókom)

  De összességében az a lényeg, hogy sajnos ilyen funkciót nem találtam az apple mail aktuális verziójában, ezért ott csak fogadni tudtam a leveleket, mert ha válaszoltam rájuk akkor nem arról a címről válaszoltam, mint amire érkezett. Úgyh. maradt a Thunderbird, egy kicsit sajnálom mert amúgy tetszett az Apple Mail felülete.

  Hozzászóló: 2011. május 30. hétfő @ 14:04 | Állandó link
 11. Toth Andras

  Miért ajánlod azt a beállítást, hogy az elküldött leveleket ne tároljuk a szerveren? Így nem lesznek meg az elküldött elemek, csak a Mail kliensben.

  Hozzászóló: 2012. március 26. hétfő @ 09:40 | Állandó link
 12. Nem én ajánlom ezeket, hanem a hivatalos Google leírás (lsd a linket a cikkben) szerint kell így beállítani az Apple Mail-t. :) A kérdés egyébként jogos, tényleg azt várná az ember hogy ezek alapján az elküldött levelek csak a gépen lesznek meg, de szerencsére nem így működik.

  A leírásban szereplő beállításokkal az elküldött levelek mind a gépen, mind a szerveren megmaradnak. Évek használok így több account-t, így ezt biztosra tudom mondani.

  Hozzászóló: 2012. március 26. hétfő @ 11:45 | Állandó link
 13. Toth Andras

  Rendben. Így korrekt. Akkor nem értem mi értelme annak az opciónak. A lényeg, hogy legyenek meg a szerveren, ez fontos. Köszi

  Hozzászóló: 2012. március 26. hétfő @ 11:47 | Állandó link
 14. Logikát én sem véltem felfedezni benne, de mivel 3. éve rendben működik így a mailküldés és fogadás, anno nem kerestem tovább a választ. :)

  Hozzászóló: 2012. március 26. hétfő @ 11:50 | Állandó link
 15. atarkoi

  remelem tudtok segiteni: apple mailben nem tudom hogy hol kell kijelolni az uzeneteket torlesre… bulk mail fiok uritesnel is darabonkent tudom a kukaba dobni az uziket,
  kosz elore is

  Hozzászóló: 2012. július 10. kedd @ 22:27 | Állandó link
 16. Gábor

  Sziasztok!

  A saját céges e-mail címemet szerettem volna a gmail-en keresztül használni, mert elegem lett a sok postafiókból. Olyan megoldás kellett, amivel szinkronban tudom tartani az online (gmail) levelezőmet a desktop mail klienssel, és az iOS eszközeimmel (iPhone, iPad) – mindezt úgy, hogy nem saját domain-t használok a gmail szerverével, hanem alias-t.

  Gyorsan ismertetném az én megoldásomat:

  A gmail postafiókba történő bejelentkezés után, navigáljunk a Beállítások/Fiókok és importálás részhez, majd kattintsunk a “További saját e-mail cím hozzáadása” linkre. Itt tudjuk hozzáadni a másik (céges) e-mail címünket a gmail postafiókunkhoz, ami POP3 protokollon keresztül fogja berántani a leveleinket a régi fiókunkból.

  A beállításoknál meg kell adnunk a felhasználói nevünket (nevem@cegem.hu), jelszavunkat és a POP3 elérését a céges e-mail címünknek. Én bejelöltem az SSL kapcsolódást, ezért a pop szerver portját 995-re állítottam. (Ajánlott mindenkinek az SSL használata). Illetve én még bejelöltem a bejövő levelek címkézését is – ez hasznos tud lenni, főleg ha több címet szeretnénk használni egy kontóval.

  Kattintsunk a fiók hozzáadása gombra, majd jelöljük be, hogy a hozzáadott e-mail címről szeretnénk leveleket is küldeni. Ezután beállíthatjuk, hogy a levelek küldése a gmail szerverein keresztül történjen, vagy más smtp-n keresztül. Hagyjuk az alapbeállításon, azaz a gmail smtp használatán. Végezetül a gmail küld egy hitelesítő levelet régi (céges) címünkre, ami tartalmaz egy linket. Erre a linkre kattintva véglegesíthetjük a beállításokat.

  Most már gmail-en keresztül is fogathatunk és küldhetünk leveleket a másik e-mail címünkről.

  Ez mind szép és jó, de hogyan tudom beállítani IMAP protokollon keresztül ezt a gmail fiókot úgy, hogy a hozzáadott céges e-mail címről is tudjak leveleket küldeni a desktop Mail és az iOS levelező alkalmazásán keresztül?

  A Mail-ben egyszerűen adjuk hozzá a gmail fiókunkat, majd a a fiókadatok résznél a gmail-es címünk után tegyünk egy vesszőt és írjuk mellé az előzőleg már a gmail-ben felvett e-maíl címet (nevem@cegem.hu). Így már a Mail-ben is tudunk a beállított gmail-es címünkről a céges címünkkel levelet írni.

  Itt jön képbe Harder “Apple Mail IMAP beállítások – ahogy a Google ajánlja” című posztja, ugyanis ha ezek alapján állítjuk be a fiókot, akkor rendesen szinkronban lesznek a levelezéseink, beszélgetéseink vagy ahogy a Mail hívja: kapcsolódó üzenetek. (Tehát ha a Mail-ben válaszolok egy bejövő üzenetre, akkor a gmail online felültén is látni fogom a bejövő üzenet alatt a válaszomat).

  Pro tipp: az Apple Mail fordítva jeleníti meg a beszélgetéseket, tehát egy levelezés (beszélgetés) esetén a az utolsó üzenetet legfelülre teszi, ellenkezőleg ahogy a gmail-ben van. Ha szeretnénk, hogy egy beszélgetésnél a legutolsó üzenet alul legyen, akkor a Mail/Beállítások/Olvasás résznél vegyük ki a pipát az “Újabb üzenetek megjelenítése felül” résznél.

  Így már mondhatni teljesen szinkronban van az online és a desktop levelezésünk. De mi a helyzet iOS-en? Itt kicsit bonyolultabb a helyzet, mivel az alap gmail-es postafiók beállításánál, nem lehet vesszővel mellé írni a hozzáadott e-mail címünket.

  A megoldás a következő:

  Új postafiók hozzáadása. Itt válasszuk az egyéb opciót. (Fontos, hogy ne a gmail lehetőséget válasszuk!!)
  Értelemszerűen töltsük ki az adatokat, az e-mail címhez írjuk be a gmail-es címünket, majd nyissuk meg a notes alkalmazást és írjuk bele a céges címünket ebben a formában: , nevem@cegem.hu
  Jelöljük ki a címet vesszővel együtt, majd másoljuk és illeszük be a mail beállításainál az e-mail részhez, közvetlenül a gmail-es címünk mellé. Ekkor mehetünk tovább megadni a gmail IMAP és SMTP hozzáférését:

  Gmail IMAP server address: imap.gmail.com
  Gmail IMAP user name: Your full Gmail address (e.g. “me@gmail.com”)
  Gmail IMAP password: Your Gmail password
  Gmail IMAP port: 993
  Gmail IMAP TLS/SSL required: yes

  Gmail SMTP server address: smtp.gmail.com
  Gmail SMTP user name: Your full Gmail address (e.g. example@gmail.com)
  Gmail SMTP password: Your Gmail password
  Gmail SMTP port: 465
  Gmail SMTP TLS/SSL required: yes

  Ha mindent rendben sikerült beállítani, iOS eszközünkön használt gmail fiókunkon keresztül is fogadhatjuk és küldhetjük céges üzeneteinket.

  Elnézést, ha egy kicsit hosszúra sikeredett a kommentem, de én örültem, hogy így be tudtam állítani és lehet, hogy másoknak is hasznos lenne ez a módszer. Nagyon jónak tartom a gmail levelező rendszerét, és örülök, hogy a céges címemmel is tudom használni, nem beszélve arról, hogy más mobil eszközeimmel is szinkronban tudom tartani – boldog vagyok!

  Felhasznált irodalom:
  https://support.bigcommerce.com/questions/1092/How+do+I+setup+my+email+within+Gmail%3F
  http://best-mac-tips.com/2011/06/23/send-from-any-email-address-in-apple-mail/
  http://www.imore.com/daily-tip-set-gmail-alias
  http://email.about.com/od/accessinggmail/f/Gmail_IMAP_Settings.htm

  Hozzászóló: 2012. szeptember 6. csütörtök @ 22:30 | Állandó link
 17. FPKriszti

  Sziasztok!
  Nem találok megoldást arra, ha az iOS levelezésben törlök egy üzenetet (végleg, a kukát is kiürítem), akkor hogy tudom elérni, hogy a gmail ne tárolja tovább?
  Sajnos sok olyan levelet kapok/kérek, amit egyszer el kell olvasnom, de utána nincs rá szükség többet, archiválni sem akarom.
  A másik kérdés, az iOS-sal 4 db gmail-es címet kezelek, elég jól, de ott is külön a van bejövő postafiók – ahol címenként külön sorban látom a leveleket- és, ha törlök valamit, attól még lejjebb, a Gmail-es név alatt az összes levélben bennmarad. (így 3x kell valamit végleg törölni..)
  Hajam színe barna.. :)
  Köszi, ha valaki tud segíteni!!

  Hozzászóló: 2013. március 7. csütörtök @ 11:08 | Állandó link
 18. Szia Kriszti! A tárolás alatt azt érted, hogy amikor törlöd a IOS Mail-ben akkor ettől függetlenül a gmail.com-on ott marad az inbox-ban a levél?

  Hozzászóló: 2013. március 7. csütörtök @ 11:41 | Állandó link
 19. FPKriszti

  Igen, pontosan. Ezen kívül a mac levelezésben is.. lefotóztam, de ide nem tenném ki, elküldhetem esetleg priv?

  Hozzászóló: 2013. március 7. csütörtök @ 12:45 | Állandó link
Szólj hozzá

Az emailed titok marad. A *-gal jelölt adatok megadása kötelező!

*
*