Macbook Pro 13″ árak

Mivel mostanában szeretnék egy notebook-ot venni, nézelődök persze az Apple háza táján is, lévén az elmúlt 1 évben igencsak megszerettem az iMac-t és ha lehet, most már nem szívesen térnék vissza Windows-ra.

Egy 2-3 éves fekete Macbook-kal van szerencsém együtt élni már egy ideje, úgyhogy bátran állíthatom, nekem a Macbook Pro 13”-os méretben bőven elég, a korábbi 15”-os Dell már nagynak tűnik mellette – amit kényelmetlen hurcolászni, ölben tartani.

A számítási teljesítmény terén nyilván lehet erősebb gépet venni olcsóbban is, de szerintem nem minden a nyers erő.

No tehát, amiért is létrejön ez a bejegyzés:

Még több esélyes a játszma, mert nem vetettem el teljesen egy win-es netbook esélyét sem, érdekelnek a használt gépek is, de számításba kerültek az újak is. Utóbbi 2 esetében a fentiek miatt kimondottan a 13”-os kategóriára vadászok.

A neten igazából az Apple termékek összehasonlított árait sehol nem lehet megtalálni (Árukereső, Olcsóbbat, Depo stb… jellegű gyűjtőlapok is nagyon gyengén muzsikálnak e téren), úgyhogy ha már egyszer magamnak összegyűjtöttem, gondoltam kiteszem Nektek is, hogy miket találtam az első 30-40 találatot átnyálazva.

Macbook Pro 13″ árak

Az árlista az alábbi konfighoz lett összeállítva és kiemeltem egyúttal azt a 2 részletet is, ahol eltérés mutatkozott az egyes boltok esetében (időnként)

MacBook Pro 13″ paraméterek:

 • 250 GB SATA 5400 fpp merevlemez
 • Magyar billenytűzet
 • 2,4 GHZ Intel Core 2 Duo
 • 2×2 GB DDR3 1066 MHZ memória
 • NVIDIA GeForce 320M videókártya
 • 10 órás akkumulátor
 • SD kártya foglalat

Volt pár bolt, ahol mint kiderült, angol billentyűzettel árulják a gépet (pl. a 220 Volt), ezeket elvettem. 1-2 helyen láttam olyat, hogy kicsit többért (kb 15.000-20.000 Ft felárért) a “szokásos” 250 GB HDD helyett 500 GB HDD-t adtak. Plusz 250 GB nekem ennyit nem ér meg, egyébként sem notin tartom az összes anyagot, csak amire szükségem van.

A táblázatot PDF formátumban ide (macbook-pro-13-arlista.pdf98kb) vagy a képre kattintva is le lehet tölteni:

Macbook Pro 13 árlista

A szórás kb 20-25.000 Ft körül van. A legolcsóbbak 340-350.000 Ft között mozognak, a legdrágább helyek 370.000 Ft felett vannak egy picivel.

Óriási tapasztalatom nincs a témában, melyik bolt milyen. Az XMS-ben már vásároltam és elégedett voltam, az Ipon-ban sokat vásároltam és szintén elégedett voltam, de iJoe üzletéről is nagyon jókat lehet olvasni a neten, sok elégedett vásárlója van.

A végeredmény?

Még semmi nincs eldöntve, egyelőre itt tartok – hogy árakat és lehetőségeket keresgélek. Az ideális az lenne, ha egy szinte új (de már használtnak számító) gépet sikerülne venni SSD-vel, optibay-vel szerelt winchesterrel … persze olcsóbban, mint a bolti ár. :)

Nevetni fogtok, majdnem sikerült is … 128GB-os SSD-vel szerelt (és a winchester is megmarad, bár külön adják oda) 1 hónapos Macbook Pro 13″-t árulnak 320.000 jó magyar pengőért és majdnem meg is vettem, de … nincs hozzá gari. :( A hirdetés egyébként még mindig fent van.

Egy pár levélváltás után inkább elálltam a biznisztől, ilyen téren nagyon tudok parázni. Nincs kedvem belefutni vmi lopott cuccba (nem mondom hogy az volt persze), hogy aztán se pénzem, se gépem ne legyen.

9 hozzászólás
 1. +1 ijoe

  nekem vele van tapasztalatom, meg ismerem is szemelyesen.
  korrekt, rendes srac.

  Hozzászóló: 2011. január 20. csütörtök @ 11:08 | Állandó link
 2. Köszi, sok jót olvastam róla a neten, úgyhogy tegnap végül nála vettem meg a gépet, bár nem Macbook Pro lett. :)

  Hozzászóló: 2011. január 22. szombat @ 16:54 | Állandó link
 3. mit vettel akkor?

  Hozzászóló: 2011. január 25. kedd @ 02:11 | Állandó link
 4. A másik esélyes a Macbook Air 11.6 volt és miután sikerült kipróbálni/megnézni, úgy döntöttem, pont ez az ami kell nekem :) Úgyhogy beruháztam egy Air-re.

  Hozzászóló: 2011. január 25. kedd @ 09:32 | Állandó link
 5. sT

  egy a tuti:
  ssd kell a gépbe. a proci teljesen mindegy onnan.
  de az ssd-től repül minden, szempillantás alatt nyílik.
  128gb elég, mellé egy usb-s nagy hdd.
  az aktuális munka/film/zene bőven megfér 128gb-n, minden másra ott a külső.

  Hozzászóló: 2011. február 2. szerda @ 02:40 | Állandó link
 6. Végül én is erre jutottam. Nagyon sokat olvasgattam ezzel kapcsolatban, mit mondanak a userek az ssd-re váltásról, mennyire elégedettek vele, végigvettem pontokra bontva hogy az elmúlt mondjuk 1 évre visszagondolva hogy és mire használtam a notit, mik a fontosabb szempontok stb…

  Így jutottam el oda végül is, hogy nem 13-mast vettem hanem 11.6-os Air-t, viszont benne a 128-as SSD a 4GB RAM-mal, úgyhogy bitang gyors, össze sem lehet hasonlítani a korábbi 13 macbook-kal, érzésre inkább a i7-es iMac-hez lehet mérni (persze nem számítási teljesítményben).

  A gépen én is simán elférek, ha kell akkor kerül majd mellé egy wd passport oszt csókolom. Egyelőre nincs rá szükség, nem tárolok rajta még nagyobb (film) fájlokat sem.

  Hozzászóló: 2011. február 2. szerda @ 09:22 | Állandó link
 7. sT

  ez nem i7-es érzés. keress egyet. az air előbb lesz talpon vagy indít bármit.
  amíg az 5400rpm-es vinyó kipörgeti a fájlokat addig a proci dobol az ujjaival.
  lehet a régi gépedbe kellett volna ssd.
  én mindenkit ssd-re biztatok, nem pedig a processzor órajel hajhászásra.

  én a 11.6-ot kicsinek tartom, de ez már személyes, munka függő dolog.

  Hozzászóló: 2011. február 2. szerda @ 11:21 | Állandó link
 8. i7-es iMac mellé került másodlagos gépnek (7200-es, nem 5400-es winchester van ezekben), szóval ezért mertem összehasonlítani a 2-t. Nyilván 1-1 programot gyorsabban indít el az ssd-s gép, de nekem az asztalim is elég rendben van tartva, nem sokkal marad el a programok indításakor és munka közben a teljesítményigényes programok persze jóval gyorsabban futnak.
  Grafikai munkára nem való a 11.6-os méret, de arra még a 13-mas vagy a 15-ös sem, de nem is arra való.
  A régi gép amit említettél, nem az enyém volt, hanem céges, ezért nem akartam/tudtam fejleszteni saját zsebből.

  Hozzászóló: 2011. február 2. szerda @ 11:49 | Állandó link
 9. Greg

  Az a szívás ebben a hazai Mac vásárlásban, hogy ha elrepülsz New Yorkba, majd bemész a 5. sugárúti Mac Store-ba (a Central Park dél keleti sarkánál) még utazással és nyaralással együtt is olcsóbban lesz meg a Mac-ed, mintha itthon vennéd meg…

  Itt tartunk jelenleg.

  Hozzászóló: 2011. március 8. kedd @ 23:18 | Állandó link
Szólj hozzá

Az emailed titok marad. A *-gal jelölt adatok megadása kötelező!

*
*